audiodiyers.hu

EMAIL: forum@audiodiyers.hu
Pontos idő: 2018.10.19. 17:04

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 31 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 01:44 
Offline
Örökös tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:11
Hozzászólások: 1598
Tartózkodási hely: Budapest
Ide kérném a fórum szabályzatával kapcsolatos megjegyzéseket. Az összeszedett tervezeteknek örülnénk legjobban, a régire alapozva, ami mnet a levelezőlistán.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Tervezet
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 12:03 
Offline
Örökös tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:11
Hozzászólások: 1598
Tartózkodási hely: Budapest
FÓRUMSZABÁLYZAT

Preambulum

Az AudioDIY fóruma ingyenes szolgáltatás, melyben a felhasználók nézeteiket, véleményüket, gondolataikat hozzászólásaikban kifejthetik.

A fórum nyilvános, a fórumot bárki használhatja a regisztrációt követően.

A fórum üzemeltetőjét a fórum választott adminisztrátorainak testülete testesíti meg.


Általános feltételek

1.) A felhasználó a fórumra történő (felhasználói azonosítóval és jelszóval történő) belépéssel elfogadja a Fórumszabályzatot.

A szabályzat nem ismerete, el nem olvasása nem mentesít az abban foglaltak kötelező érvényessége alól.
2.) A felhasználó regisztrációját email-ben kérheti. A megadott email-címek érvényességét ellenőrizzük, hiszen erre kapja mindenki a regisztrációs levelet, amely nélkül nem tudja aktiválni fiókját.
3.) A felhasználó felelőséggel tartozik hozzászólásainak tartalmáért, melyet felhasználói nevével és jelszavával a fórumra belépve tehet közzé.
4.) A felhasználó saját érdekében igyekezzen megőrizni felhasználói jelszava titkosságát, nehogy nevében más megszemélyesítse a fórumon. Ennek érdekében indokolt az időnkénti jelszóváltás.
5.) A felhasználó tudomásul veszi, hogy a fórumra történő belépéssel jogaival a hatályos törvények keretein belül élhet. Az üzemeltető kizárja felelősségét a felhasználó által, illetve nevében esetlegesen elkövetendő törvénytelen cselekedetek esetén.
6.) A felhasználók az engedélyezett topik nyitásokon és hozzászólásokon kívül nem módosíthatják a fórum megjelenítését, működését. Ennek áthágása, vagy akár csak kísérlete is azonnali és végleges kizárást, illetve a károkozás mértékétől függően jogi lépéseket vonhat maga után.
7.) A fórum - jellegéből adódóan - névtelenséget biztosít felhasználóinak. A fórumban közzétett hozzászólásokban mindenki számára láthatóan csak a felhasználó választott beceneve (nickje) jelenik meg. Bizonyos megkötésekkel minden felhasználó olyan becenevet választhat magának, amilyet csak akar. Nem választható olyan nick amely a valós életben védett név, élő - magyar vagy külföldi - közszereplő, közismert ember neve vagy mások jogos és méltányolható érdekeit sértő név. Nem választható olyan nick sem, amely obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés, ill. burkolt, vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető.
8.) A fórum felhasználói tudomásul veszik, hogy hozzászólásaikkal nem valósíthatnak meg bűncselekményt vagy bűncselekmény elkövetésére történő felhívást, azok nem járhatnak mások személyiségi jogainak sérelmével, nem sérthetik mások jogos érdekeit, vagy a közérdeket.
9.) A fórum üzemeltetője, illetve moderátorai fenntartják maguknak azt a jogot, hogy a tudomásukra jutott jogsértő hozzászólásokat a fórumon ne jelentessék meg, illetőleg töröljék. Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos fórumszabályzatba, jogszabályba vagy a szerzői jogokról szóló törvénybe ütközik, az fórum vagy mások jogos érdekeit, közérdeket sért, illetve bűncselekményre, vagy egyéb jogsértésre bújt fel, vagy arra való jelentkezést tartalmaz.
10.) A megválasztott moderátorok törlik továbbá az öncélúan durva, trágár, ízléstelen, alpári vagy agresszív hangnemben fogalmazott hozzászólásokat.
11.) A fórum üzemeltetője, illetve moderátorai fenntartják maguknak a jogot a törlésre abban az esetben is, ha valaki tartalmilag nem törvénysértő módon ugyan, ám mégis zavarja a fórum normális működését. Például egy-egy hozzászólást szándékosan sokszor küld el, a fórum betöltését akadályozó, nagyméretű alkalmazásokat tölt fel, vagy bármilyen olyan beavatkozást végez, amely akadályozza a fórum rendeltetésszerű használatát.
12.) Az üzemeltető a hozzászólások tartalmával kapcsolatosan semmiféle, sem a szerzői jogi, sem a rágalmazásra, a magánérdek és a magántitok védelmére, közszeméremsértésre vagy más egyéb törvénysértő cselekményre vonatkozó jogi szabályozás alapján felmerülő felelősséget nem vállal, mindazonáltal mindent elkövet annak érdekében, hogy jogsértő tartalom ne szerepeljen a fórumában.

13.) Beírásaidat elküldés előtt olvasd át mégegyszer, mert az szellemi közkinccsé válik, és a továbbiakban szerzői jogok nem illetnek meg!
14.) A fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban az Üzemeltető semmifajta kontrollt nem végez, így az Üzemeltető semmilyenértelemben nem vonható felelősségre.

15.) Hírdetést csak mint magánszemély adhatsz fel, és kizárólag az Adok-veszek topikban. A mennyiség és az ár is ennek a követelménynek kell megfeleljen.

-Aláírásod se használd hirdetésre! Reklámtevékenység és kereskedelem célját nem szolgálhatják a hozzászólásaid!

16.) Az audiodiyers fenntartja a jogot, hogy a fórumszabályzat szövegét módosítsa, melyről a fórumozókat megfelelő módon tájékoztatja.Tisztségviselők

A fórum választott tisztségviselői az Adminisztrátorok és a Moderátorok.

A tisztségviselők társadalmi munkában, díjazás nélkül látják el feladataikat.

A tisztségviselőket a fórum tagsága választja meg szavazással.

A tisztségviselők szavazással visszahívhatók.


Tisztségviselők jogai és kötelezettségei

Jogok
1.) Az Adminisztrátorok jogosultak a fórummotor, illetve az azt megtestesító adatbázis üzemeltetésére, a fórum fő- és altopikjainak létrehozására, összevonására, a kiürült topikok törlésére. Ez utóbbiakat a felhasználók kérésére is elvégezhetik.
2.) Az Adminisztrátorok jogosultak új felhasználók regisztrálására.
3.) A Moderátorok jogosultak hozzászólások áthelyezésére, amennyiben azok sértik a fórumszabályzatot, vagy akadályozzák a fórum többi felhasználóját a fórum használatában. Ezen joguk különösen érvényes a témától jelentősen eltérő, illetve sorozatos "Offtopic" esetében.Az áthelyezés tényéről, az indoklással együtt a megfelelő tájékoztató topikban mindenki számára elérhető módon közleményt kell közzétenni.
4.) A Moderátorok jogosultak a fórum szabályait megszegő felhasználók figyelmeztetésére, illetve a cselekmény sorozatossága, kirívó jellege esetén a felhasználó hozzászólási jogának időszakos felfüggesztésének javaslatára az Adminisztrátorok felé.
5.) Az Adminisztrátorok jogosultak kirívó, vagy sorozatos fórum szabály szegés esetén a felhasználó hozzászólási jogának időszakos (24 óra, egy hét, két hét, egy hónap) felfüggesztésére. A felfüggesztés tényéről, az indoklással együtt a megfelelő tájékoztató topikban mindenki számára elérhető módon közleményt kell közzétenni.
6.) Az Adminisztrátorok jogosultak jelentős fórum szabályzat szegés esetén a felhasználó regisztrációs jogának megszüntetésére. A megszüntetés, azaz kizárás tényéről, az indoklással együtt a megfelelő tájékoztató topikban mindenki számára elérhető módon közleményt kell közzétenni.

Kötelességek

1.) Az Adminisztrátorok kötelesek a fórum működőképességét és elérhetőségét minden rendelkezésükre álló eszközzel lehetővé tenni.
2.) Az Adminisztrátorok csoportján belül a technikai működtetésért felelős Technikai Adminisztrátok/ok/ gondoskodnak a fórum elérhetőségét lehetővé tevő szerver (vagy szerverrészlet) rendelkezésreállásának biztosításáról (direktben, illetve szolgáltatón keresztül), az adatbázis működöképességéről, az időszakos mentések megtörténtéről, az interneten keresztül történő kellő sebességű elérés lehetőségéről.
3.) Az Adminisztrátorok kötelesek a fórum működéséről szóló döntések többségi szavazással történő meghozását elektronikus úton (pl. email) is lebonyolítani és vita esetén azt a tagság részére bemutatni.
4.) A Moderátorok betartatják a felügyeletükre bízott fórumrészeken (topikok) a fórumszabályzatot. Biztosítják a fórum felhasználói részére az adott topikokban az adott témához kapcsolódó hozzászólások megtételét.
5.) A Moderátorok a fórum szabályait megszegő felhasználót figyelmeztetik, illetve a cselekmény sorozatossága, kirívó jellege esetén a felhasználó hozzászólási jogának időszakos felfüggesztésére tesznek javaslatot az Adminisztrátorok felé.


Szavazás

A szavazáson a fórum minden olyan tagja részt vehet akinek az akkumulált hozzászólás száma az ötvenet elérte, illetve legalább egy hónapja fórumtag.

A szavazást a szavazásban nem érintett tisztségviselők bármelyike kezdeményezheti, a fórumtagok kérésére is.

A szavazást kötelező lefolytatni, amennyiben a fórum szavazásra jogosult tagjainak legalább 10%-a azt hozzászólásban kéri.

A szavazást ha mód van rá titkos szavazással, lehetőleg elektronikus úton, a fórum keretein belül kell lefolytatni. Indokolt esetben nyílt szavazást (hozzászólásokkal) kell tartani.

A szavazást lebonyolító topik elérhetőségét, a szavazás lehetőségét az Adminisztrátoroknak, akadályoztatásuk esetén valamelyik Moderátornak kell biztosítania.

A szavazás megkezdése előtt a szavazásra biztosított időszakot ki kell hirdetni.

A szavazási időszak letelte után a szavazási lehetőséget le kell zárni, illetve az eredményt közzé kell tenni.

_________________
"A szabványok azért vannak, hogy a tervező tudja, mi az amitől el kell térnie."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Etikai kódex - Moderátoroknak
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 12:09 
Offline
Örökös tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:11
Hozzászólások: 1598
Tartózkodási hely: Budapest
„Fontosnak tartanám egy moderátori, adminisztrátori etikai kódex létrehozását is. Mik a jogok, mik a kötelességek, mit tehet és mit nem egy mod, admin. Milyen esetekben nem foglalhat állást, nem moderálhat. (pld. saját érintettsége) Mikor és hogyan lehet leváltani problémás esetekben. Pld. a többi moderátor 2/3-ának szavazata kell a leváltáshoz. Ennek gondolom hogy vannak technikai feltételei is. Nem tudom, hogy hogyan lehet megvonni egy admin, mod jogait, elvenni tőle jogosultságait, ha azt önszántából nem adná vissza.”

_________________
"A szabványok azért vannak, hogy a tervező tudja, mi az amitől el kell térnie."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Etikai kódex - Moderátoroknak
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 12:13 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:44
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Budapest, Óbuda
sny21 írta:
„Fontosnak tartanám egy moderátori, adminisztrátori etikai kódex létrehozását is. Mik a jogok, mik a kötelességek, mit tehet és mit nem egy mod, admin. Milyen esetekben nem foglalhat állást, nem moderálhat. (pld. saját érintettsége) Mikor és hogyan lehet leváltani problémás esetekben. Pld. a többi moderátor 2/3-ának szavazata kell a leváltáshoz. Ennek gondolom hogy vannak technikai feltételei is. Nem tudom, hogy hogyan lehet megvonni egy admin, mod jogait, elvenni tőle jogosultságait, ha azt önszántából nem adná vissza.”
Ez én vótam. Ez valamilyen formában már bekerült, vagy még kidolgozásra vár? Mert ha nem, akkor megpróbálok egy ilyet kreálni, ami biztosan sok módosításra szorul majd, de alapnak jó lesz.

_________________
"Brummogásban leghitelesebb, leghifibb a medve,..."
/istipisti/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 14:59 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:44
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Budapest, Óbuda
Tisztségviselők jogai és kötelezettségei


Tiltások, etikai irányelvek

1. A Moderátor nem moderálhat, szavazhat olyan esetekben, amikor maga is érintett egy vitában. Ilyen esetekben másik moderátornak kell helyettesítenie. Ha egy ilyen vitás esetben a moderátori döntéshez szavazásra van szükség, akkor az érintett moderátort egy adminisztrátornak kell helyettesítenie, hogy meglehessen az eredményes szavazáshoz elegendő páratlan szavazó.
2. Ha egy moderátor vétséget követ el, akkor a Adminisztrátoroknak kell döntenie a szankciókról szavazással. A büntetés lehet figyelmeztetés, vagy leváltás, súlyos esetekben átmeneti vagy végleges kizárás a fórumról. Az Adminisztrátornak a Moderátor leváltása vagy kizárása esetén meg kell vonnia a moderátor jogosultságait. A Moderátori, Adminisztrátori szavazások végeredményéről a megfelelő tájékoztató topikban mindenki számára elérhető módon közleményt kell közzétenni. A közlemény csak a szavazás tárgyát és a végeredményét tartalmazhatja, azt nem, hogy ki mire, kire szavazott.

Kérném a véleményeteket erről.

_________________
"Brummogásban leghitelesebb, leghifibb a medve,..."
/istipisti/


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Quadlipi 2011.03.27. 15:21-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 15:03 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:41
Hozzászólások: 531
Tartózkodási hely: Szombathely
Kicsit szigorú, de jó. Ha lett volna ilyen a régi fórumon, most nem lennénk itt...

_________________
„Hiszek Istenben, Mozartban és Beethovenben...” (Richard Wagner)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 15:09 
Offline
Örökös tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:11
Hozzászólások: 1598
Tartózkodási hely: Budapest
"1. Az Adminisztrátor nem moderálhat, a moderátor nem adminisztrálhat."

Az Adminisztrátornak moderátor jogai is vannak, mivel néha szükséges lehet egy-egy hozzászólás, ill topic áthelyezése.

A php BB 3.xx esetében máshogy működnek a jogosultságok, mint a régebbi, 2.xx esetében.
(jobban korlátoz)

A Moderátorok nem tudnak adminisztratív tevékenységeket végezni, jogosultságukból adódóan.

Hozzászólás törlését nem tartom feltétlenül jó ötletnek, inkább egy a Moderátorok és Adminisztrátorok által látható rejtett topicba történő áthelyezése szerintem jobb ötlet.

A moderátorok jogosultságainak megvonása pedig kizárólag szavazás esetében lehetséges.

_________________
"A szabványok azért vannak, hogy a tervező tudja, mi az amitől el kell térnie."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 15:13 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:44
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Budapest, Óbuda
Rendben. Akkor azt kiszedem. Mondtam én, hogy lesz benne bőven hiba. Írd át légy szíves, hogyan gondolod.

_________________
"Brummogásban leghitelesebb, leghifibb a medve,..."
/istipisti/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 16:14 
Offline
Alapítótag

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:56
Hozzászólások: 148
Idézet:
A Moderátor nem moderálhat, szavazhat olyan esetekben, amikor maga is érintett egy vitában. Ilyen esetekben másik moderátornak kell helyettesítenie.


Szerintem ez túlzottan korlátozza a moderáció hatékonyságát, mivel mindenki abban a témában moderál a leghatékonyabban (és leggyorsabban), ami érdekli, de ott is kerül legkönnyebben vitába. Sőt egy provokátor ellehetetlenítheti a moderációt! Javaslatom: mindig moderálhasson a Moderátor, de ha ő is érintett, akkor kérjen jóváhagyást egy (vagy több) másik moderátortól vagy admintól. Ha megkapja, akkor marad úgy, ha nem, akkor vissza lehet állítani (esetleg szerkesztve) a hozzászólást.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 16:20 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:46
Hozzászólások: 250
Tartózkodási hely: Budapest
Nyilván, ha a moderátor személyes érintettségéről, esetleg leváltási indítványáról van szó, akkor nem szavazhat(na).
De ez nem egy tag legelső sérelmének bejelentésénél alakul ki, hanem ha "Elshalafisodna" a helyzet :)

_________________
>>>>>>>> ÜDV TURHO <<<<<<<<<<
Rejtés:
A gombot megnyomó felhasználót töröltük az adatbázisból :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 16:39 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:44
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Budapest, Óbuda
Pafi írta:
Idézet:
A Moderátor nem moderálhat, szavazhat olyan esetekben, amikor maga is érintett egy vitában. Ilyen esetekben másik moderátornak kell helyettesítenie.


Szerintem ez túlzottan korlátozza a moderáció hatékonyságát, mivel mindenki abban a témában moderál a leghatékonyabban (és leggyorsabban), ami érdekli, de ott is kerül legkönnyebben vitába. Sőt egy provokátor ellehetetlenítheti a moderációt! Javaslatom: mindig moderálhasson a Moderátor, de ha ő is érintett, akkor kérjen jóváhagyást egy (vagy több) másik moderátortól vagy admintól. Ha megkapja, akkor marad úgy, ha nem, akkor vissza lehet állítani (esetleg szerkesztve) a hozzászólást.
A vita önmagában nem baj, hiszen a fórumok egyik célja a vélemények ilyetén fajta ütköztetése. Én nem is szakmai vitákra gondoltam, hanem a személyes konfliktusokra. Ne lehessen azt megtenni, hogy valaki egy személyes konfliktusát moderálással oldja meg.

_________________
"Brummogásban leghitelesebb, leghifibb a medve,..."
/istipisti/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 16:41 
Offline
Alapítótag

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:56
Hozzászólások: 148
Általános moderálási alapelvek:
I. A moderálás fő célja megőrizni a Fórum, mint tudásbázis értékét, rendezettségét, jogi támadhatatlanságát!
II. A moderálás célja ezekhez kapcsolódóan a tagok érdekeinek megvédése is, de ez nem bírálhatja felül a fő célhoz szükséges döntéseket!


...
A témától részben eltérő (OFF-topic) hozzászólásnak az OFF részét a megfelelő topicba kell helyezni, ha egyébként nem sérti a szabályzatot.
...
A moderálást a lehető leghamarabb kell végrehajtani!
...


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 16:47 
Offline
Alapítótag

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:56
Hozzászólások: 148
Quadlipi írta:
A vita önmagában nem baj, hiszen a fórumok egyik célja a vélemények ilyetén fajta ütköztetése. Én nem is szakmai vitákra gondoltam, hanem a személyes konfliktusokra. Ne lehessen azt megtenni, hogy valaki egy személyes konfliktusát moderálással oldja meg.


Én is személyes konfliktusra gondoltam, de személyes konfliktusnak eleve nincs helye a témákban (kivéve ha erre a célra hozzuk létre), így ebben az esetben a moderálás (a személyeskedő rész törlésével vagy rejtett témába áthelyezésével) csakis indokolt lehet. Az már a következő kérdés, hogy a másik felet is moderálni kell, akkor is, ha az moderátor!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 16:54 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:46
Hozzászólások: 250
Tartózkodási hely: Budapest
Olyan meg mégegyszer több okból sem fordulhat elő, ami velünk történt. Az adminisztráció sem 1 kézben van, illetve törvényileg alapos papírmunka is előkészületben van, mely papírok jog szerint felelősségre vonhatóvá teszik a "tisztviselőket" amennyiben visszaélést követnek el. Ez a kiskapu be lesz zárva, nincs urambátyám meg szóbeli megegyezés, ilyen szempontból mindenki nyugodjon meg.
HHa egy moderátor személyével nagyobb vagy sorozatos pobléma lenne, és ezmegalapozott, megfelelő alátámasztással, tisztújító szavazás keretében sorkerülhet leváltásra is. Ugyanez áll fenn akkor is ha valaki önként emond bármilyen okból, és "megüresedik" a helye. Amikor választunk eleve megadjuk a bizalmat. Már most megállnak azok a feltételek, amelyek a múltkori eset ismételt előfordulását kizárják.

_________________
>>>>>>>> ÜDV TURHO <<<<<<<<<<
Rejtés:
A gombot megnyomó felhasználót töröltük az adatbázisból :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 17:04 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:44
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: Budapest, Óbuda
Beteszem ide néhai javaslatát, amit email-en vetett fel.
néhai írta:
Be kell tenni a szabályzatba, hogy aki ideiglenesen büntiben van és más nicken beregel és kiderül, annak az "új" nickje azonnal törölve lesz és az alap bünti ideje automatikusan duplázódik.
Hozzátennék két dolgot. 1. Aki bármikor dupla nickel operál annak annak azonnal bünti. 2. A büntetés a dupla nickért az, hogy törölni kell mindkét nickjét.
Tehát valahogy így: Aki két különböző nickel regisztrál, annak minkét nickje azonnal törölve lesz.

_________________
"Brummogásban leghitelesebb, leghifibb a medve,..."
/istipisti/


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 17:12 
Offline
Örökös tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:11
Hozzászólások: 1598
Tartózkodási hely: Budapest
Ezt szűrni sehogysem tudod:
mert: néhány szolgáltató spórolási céllal egy ip-címet bont le alhálózatokra, és alhálózati ip címet ad a felhasználóknak. A fórum csak a szolgáltató által megadott ip címet látja.
Fennálhat ez a probléma a nem fix-ip címes felhasználóknál is, valaki más is megkaphatja az ő ip-címét. (persze nem egyidőben)
Ez előfordulhat bármely routerrel továbbosztott hálózat esetében is.
A fórum jelenleg C osztályú ip cím szűrést használ, és regisztrációkor mindig új email cím kell, duplikálás nem lehetséges.

_________________
"A szabványok azért vannak, hogy a tervező tudja, mi az amitől el kell térnie."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 21:16 
Offline
Alapítótag

Csatlakozott: 2011.03.26. 23:55
Hozzászólások: 1638
Ami kifelejtettem a fórumszabályzat tervezetből:

A tisztségviselők esetében a felhasználói bejelentkezés, és ezáltal a hozzá tartozó jog is elkülönül a fórum tagi bejelentkezéstől.

Az Adminisztrátorok esetében a Nicknév_ADM, a moderátorok esetében a Nicknév_MOD bejelentkező név különbözteti meg a tisztségviselőt és a fórum tagot.

Ez egyértelműen jelzi, hogy az illető fórum tagi, vagy tisztségviselői szerepkörben teszi meg hozzászólását.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 21:33 
Offline
Alapítótag

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:56
Hozzászólások: 148
Ez szerintem is fontos kérdés!

Délben kérdeztem is telefonon sny21-től, hogy hogyan lehet elkülöníteni a tisztségviselőként írt hozzászólást a tagi hozzászólástól, és nem igazán volt rá egységes, jól látható megoldás. A tied ebből a szempontból jó, csak a két külön felhasználói profil nehézkes, ki-be jelentkezgetni, fejben tartani, hogy most épp miként vagyunk bent, és ha véletlenül elszúrjuk, nem lehet módosítani (egy hozzászólás szerzője nem hiszem, hogy módosítható). Szerkesztés: de igen, megnéztem, módosítható! Vajon moderátorként is?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 21:46 
Offline
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:41
Hozzászólások: 597
Tartózkodási hely: Tamási
A modi jogkörök szerintem kissé szegényesek, az adminoké viszont kissé vastag. Kb a Shala féle jogkörök köszönnek vissza.
Az én olvasatomban az admin az egy technikai jellegű funkció. Üzemeltet, pont. A modi pedig működteti a fórumot. Áthelyez, figyelmeztet, szankcionál. Így hat emberből 3 rendelkezik a másik három jogkörével azonosan + jelentős többlettel.

_________________
A privátokat megítélésem szerint nyilvánosságra hozom. Így írjatok.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.03.27. 21:49 
Offline
Örökös tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:11
Hozzászólások: 1598
Tartózkodási hely: Budapest
Nem teljesen igaz, mert globális moderátorok.
Az adminisztrátoroknak egyenlőre muszály moderátor jog, mivel a legalsó szintet nem lehet kezelni adminisztrátor jogokkal.

_________________
"A szabványok azért vannak, hogy a tervező tudja, mi az amitől el kell térnie."


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.04.10. 22:56 
Offline
Alapítótag

Csatlakozott: 2011.03.26. 22:56
Hozzászólások: 148
Már többször előfordult, hogy egy téma címe nem jól lett megfogalmazva, nem derült ki belőle, hogy miről is szól, ezért javaslom, hogy a felhasználói fórumszabályzat, vagy a moderálási szabályzat része legyen, hogy a témacímek egyértelműen és közérthetően legyenek megfogalmazva, valamint a kevésbé ismert szakkifejezéseket, betűszavakat a témabeli első előfordulásuknál magyarázza meg a hozzászólás írója!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.04.10. 23:42 
Online
Kiemelt Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.27. 15:22
Hozzászólások: 3869
Pafi írta:
a kevésbé ismert szakkifejezéseket, betűszavakat a témabeli első előfordulásuknál magyarázza meg a hozzászólás írója!


Ezzel csak az a baj, hogy miként definiáljuk a "kevésbé ismert" fogalmát. A többivel egyetértek.

Sajti


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2011.04.10. 23:46 
Online
Kiemelt Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.27. 15:22
Hozzászólások: 3869
Pafi írta:
Ez szerintem is fontos kérdés!

Délben kérdeztem is telefonon sny21-től, hogy hogyan lehet elkülöníteni a tisztségviselőként írt hozzászólást a tagi hozzászólástól, és nem igazán volt rá egységes, jól látható megoldás. A tied ebből a szempontból jó, csak a két külön felhasználói profil nehézkes, ki-be jelentkezgetni, fejben tartani, hogy most épp miként vagyunk bent, és ha véletlenül elszúrjuk, nem lehet módosítani (egy hozzászólás szerzője nem hiszem, hogy módosítható). Szerkesztés: de igen, megnéztem, módosítható! Vajon moderátorként is?


Az előző fórumban bevált dolog volt, hogy a moderátori tevékenységet piros színnel írt hozzászólással jelezzük. És azóta is tartom magam ehhez. Egyértelmű, könnyen kezelhető és eléggé feltűnő is.

Sajti


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2012.04.01. 12:22 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.04.03. 08:14
Hozzászólások: 521
Lehetne egy topicot nyitni magyarázatok, definíciók címmel. Itt lehetne rövidítéseket, szakkifejezéseket , magyarázatokat közölni definiálni. Lehetne utalni is ide fórumból.

_________________
" Google a barátod, Tina pedig a csajod "


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2012.04.01. 12:25 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.04.03. 08:14
Hozzászólások: 521
A "Fórumszabályzattal kapcsolatos szavazás" topicból sztem kimaradt ez az. Oda nem lehet írni. De fontosnak tartom az üzleti visszaélések azok szabályozását szankcionálását megfogalmazó pontok betételét. Kimaradtak, pedig volt rájuk utalás.

_________________
" Google a barátod, Tina pedig a csajod "


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2018.04.05. 19:52 
Offline
Alapítótag

Csatlakozott: 2011.03.26. 23:55
Hozzászólások: 1638
Javaslom, hogy az "Adok-veszek" topikba CSAK és KIZÁRÓLAG árral és korrekt leírással lehessen cikkeket felrakni!
A korrekt leírás ne lehessen egy másik site-on, mivel senkitől sem várható el, hogy oda is átlátogasson.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 07:36 
Offline
Fórumtag

Csatlakozott: 2013.06.06. 04:57
Hozzászólások: 675
Tartózkodási hely: Bp
A szabályzat szerint kellene javasolni valamit, és nem ötletelésből, ami valami okból éppen nem tetszik valakinek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 08:38 
Online
Kiemelt Tag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.27. 15:22
Hozzászólások: 3869
mflogi írta:
A szabályzat szerint kellene javasolni valamit, és nem ötletelésből, ami valami okból éppen nem tetszik valakinek.


Ez a topik pont az ötletelésről, és a javaslatokról szól. Például olyan javaslatokról, hogy mit is kellene módosítani a szabályzaton, hiszen van a szabályzatnál magasabb erő is a fórumon.

Sajti


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 11:18 
Offline
Alapítótag
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.27. 11:53
Hozzászólások: 148
euro21 írta:
Javaslom, hogy az "Adok-veszek" topikba CSAK és KIZÁRÓLAG árral és korrekt leírással lehessen cikkeket felrakni!
A korrekt leírás ne lehessen egy másik site-on, mivel senkitől sem várható el, hogy oda is átlátogasson.


Támogatom és jónak tartom a javaslatot. A többség számára így kompaktabb, informatívabb lenne a hirdetés és segítené, gyorsítaná a döntésmeghozatalt. Az esetek jó részében így elkerülhető lenne a felesleges körök futása, járulékos klikkelgetés, "e-üzengetés" meg telefonálgatás.

Pont az idő az, amiből manapság egyre kevesebb van.

_________________
▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒Salute!▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 11:46 
Offline
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2011.03.22. 22:41
Hozzászólások: 597
Tartózkodási hely: Tamási
A magam részéről nem is látom olyan súlyúnak a dolgot, hogy ehhez módosítani kellene a szabályzatot. Szinte minden ilyen fórumon, megjelenésen magától értetődő követelmény, hogy szerepeljen az ár.
Szerintem, ha itt pár napon belül nem jön erőteljes visszajelzés arról, de bizony lehessen ár nélkül hirdetni egyszerűen vezessük be. Túlnyomórészt a gyakorlatban egyébként is így van.

A korrekt leírás kicsit nehezebb dió, mert tapasztalatom szerint a korrektség nagyon széles fogalom .
Az viszont lényeges, hogy korrekten tudni kell mi foglaltatik az árban, milyen eltérések milyen árváltozást vonnak magukkal.

_________________
A privátokat megítélésem szerint nyilvánosságra hozom. Így írjatok.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Fórumszabályzat
HozzászólásElküldve: 2018.04.06. 13:36 
Online
Fórumtag

Csatlakozott: 2011.04.19. 10:11
Hozzászólások: 485
Krizsi írta:
A magam részéről nem is látom olyan súlyúnak a dolgot

Szerintem is elég lenne olyan szabály, amely nem tesz lehetővé egy bullshitgenerátor tipikus outputjára kísértetiesen emlékeztető topikcímeket :mrgreen:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 31 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség