MOT64 írta:
hifitibi írta:
MOT64 írta:
Panelok beültetés előtt: (DAC, táp, vezérlő)
Részben beültett panel AK4118 és AK4497-es.
Nem végleges, de már dobozolt verzió:
Szupi lett!
Tehát ezt most PCM-re használod. Látom, meghagytad a lehetőséget a DSD jel közvetlen becsatolására a DAC IC-hez. PCM/DSD I2S kimenetet lehet valahova becuppantani a panelra? (XMOS I2S kimenet).
A jelenlegi analóg szűrőd kiváló! Lefogadom, hogy DC és 50kHz között 0 fok a fázistolása.

A véglegesnek a kimenetén a fekete beforrasztott csatlakozó RCA, vagy esetleg XLR?
- Egyenlőre csak 2 db koax és 1 db optikai bementet tud fogadni, de a panelon rajta van az USB-t fogadó csatlakozó helye is. Ezen kívül külön kivezetve a DSD jel csatlakozás. Még ez sincsen összerakva és még a program sem készült el hozzá. Talán most ünnepek között tudok vele egy kicsit foglalkozni.
- A 4 db furatszerelt ellenállás az I2S jelet csatolja a transciever és a DAC között. Ide közvetlenül is rá lehet csatlakozni, illetve a panel is egyszerűen átalakítható.
- Szűrőt szűrő hátára nem akartam építeni, mivel úgyis van benne 6 féle digitális szűrő, + az erősítőm bemenetén is van egy, az adatlapon is szereplő analóg szűrővel közel megegyező (200kHz) töréspontú aluláteresztő szűrő. A panelre azért ráterveztem a gyártó által ajánlott kapcsolást, de nincs beültetve.
- A kimenet a panelon XLR, mivel szimmetrikus rendszert használok, de kivezettem az RCA csatlakozókat is.
PCM-re tökéletes megoldás, amit használsz. Ha a végfok bemenetén van szűrő, és olyasmi, mint amit a DAC IC-hez ajánlanak, akkor ide tényleg felesleges.
A 4497 kimenetén fél tápfesz van. Megoldottad a leválasztást, vagy megmarad a 2,5V-os potenciál?
Én vegyesen hallgatok PCM-et és DSD-t. A DSD miatt 50kHz fölött már szűrni kell. Az itt csatolt szűrőt építem meg a mostani AK4490-hez (ami ugye jó más típusú AKM DAC IC-hez is). Az OPA1632-vel oldom meg a föld felé a DC eltolást. Igen, és ha ez az irányvonal marad nálam, akkor én is áttérek a szimmetrikus rendszerre. A relés hangerő szabályozóm már szimmetrikus.
(A rajzon a második IC természetesen nem TL072 lesz.

)