Ez a 8w nagyon be van nálad akadva ... Na, akkor leírom még egyszer, hátha most átmegy, hogy 20w-os SE erősítőm van, nem 8w-os! A kimenő ellenállását még nem mértem meg, mert eddig nem nagyon érdekelt. A kimenő trafó szekunder ohmos része 0,1 Ohm környéke, de a csőből származó részt nem ismerem.
Hogy mit szeretnék és milyen kompromisszumokra vagyok hajlandó?
Ami leginkább megközelíti az izlésemet, azok az Audio Note (lehet hányni a kereszteket, hogy távozz tőlem Sátán!) E dobozai. De nem a sarokba állítva használom őket. Szeretnék beléjük egy kicsit több mélyet és mély artikulációt. Egy olyan frekvencia balansszal már megelégednék, amilyen pl a Spendor SP100-nak van, de hosszú távon nem tudom elviselni azt a hangkaraktert, amit MINDEN polipropilén, bextrén, bármilyen műanyag membrántól hallok, legyen akár 8 számjegyű árcédula rajta. Tetszik a szélessávúak egységessége, de a korlátoltságuk meg nagyon nem. Alul-felül kiegészítve viszont el tudom képzelni, hogy jó lehet. Ja és ne felejtsem el, hogy az első igazi hangélményem egy 50-60-as évek beli csöves rádió megszólalása volt, SE, field coil, mit is kívánhat még az ember?

Általános iskolásként kijojóztam, hogy a mono kazettás magnómat hova kell kötnöm, hogy a csöves rádió erősítse! Az volt a Kánaán - amíg ki nem nőttem a mono magnót.
Nagyjából kiszámoltam, hogy egy kb brutto 150-160 literes dobozméretet még tudnék tolerálni.
A field coil-ságot meg azért is nagyon preferálom, mivel nekem sose lesz olyan profi mérőparkom, széles tapasztalatom, amivel bármiket össze tudnék illeszteni, a beállítható érzékenység pedig egy olyan plusz szabadsági fok, ami segíti a szegény amatőrt a céljai könnyebb elérésében. Plusz számomra hihetőnek tűnő emberek is hisznek a FC-okban.
Nem hiszem, hogy bármelyik FC hangszóróról tudnék torzítási értékeket beszerezni. Max ha veszek valamelyikből, akkor elviszem megmérni valakihez, aki bevállalja. Oszt jól kiderülhetnek a dolgok. (későn...)
A városi legendákról meg csak annyit, hogy: "nem értem ezt a csöves hype-ot, itt ez a 0,0001% torzítású modern, félvezetős erősítő, ilyen alacsony torzítással tökéletesen zenél". Aztán meg a valóság valami teljesen más.
Ha már leltározunk, akkor megemlítem még, hogy szeretem néha (mindig) hangosan zúzni, nem nem rock, inkább félmodern elektronikus zenével és a jobban felvett klasszikusok is szokták az ablakokat mozgatni, kedvenceim a Chesky ősi felvételek modern kiadásban. A szomszéd dupla tégla falon keresztül is hall belőlük valamit.
Hallgatóhely: 5*5,5*3,2m, relatíve sok bútorral, de vannak nagyobb üresen hagyott fal felületek